Inmiddels liggen de feestdagen weer achter ons. Ieder voor zich heeft kerstmis en oud en nieuw dit jaar op eigen wijze gevierd, zeker anders dan andere jaren en in kleinere kring. Opvallend rustig was het op oudjaarsnacht, waarbij de klokken het nieuwe jaar wel goed ingeluid hebben. Af en toe wat geknal en een sporadische vuurpijl die de lucht in ging. Het was een aparte gewaarwording dit jaar. In ieder geval willen we u allen namens het CDA Horst aan de Maas de beste wensen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar. 

Politiek gezien gaan we volgende week weer volop van start, via de digitale weg in eerste aanleg maar hopelijk ook snel weer in de raadszaal en met de fractie op locatie vergaderen. Fysiek contact maakt het namelijk toch wat makkelijker allemaal. Jarno Cox zal volgende week in de voorbereidende raadsvergadering namens het CDA voorgedragen worden als burgerraadslid. Jarno heeft in het verleden al regelmatig een keer deelgenomen aan fractie overleggen en wil graag actiever deelnemen aan de politiek, waarbij het burgerraadslidmaatschap een uitgelezen kans is.

Daarnaast zijn de regiodeal en de voorbereiding van de raadsvergadering van 26 januari de onderwerpen waarover we volgende week in gesprek gaan. Op de raadsagenda van 26 januari staan o.a. een aantal bestemmingsplannen en ook het voorstel voor een garantstelling voor de financiering van een zonneveld in Griendtsveen. Een initiatief opgepakt door inwoners van Griendtsveen in samenwerking met Reindonk Energie.

Genoeg te doen en graag gaan we weer met frisse energie voor u aan de slag!

Loes Wijnhoven

CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.