In deze tijd wordt er veel achter de schermen gewerkt. Of beter gezegd vóór de schermen. Bijeenkomsten, gesprekken, vergaderingen. Allemaal vanuit het thuis-bureau. Zo ook de raadsvergaderingen en themabijeenkomsten. Fijn dat dit mogelijk gemaakt wordt door de techniek van nu. Bedrijven en burgers hoeven zo niet te wachten op hun informatie en besluiten. En ook al is het niet altijd vóór de schermen te zien: Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alle zaken ‘gewoon’ door te laten gaan.

Het persoonlijke contact wordt zeker gemist tijdens alle bijeenkomsten en overleggen. Vooral het bezoeken van mensen en bedrijven is een groot gemis. Toch is het goed dat veel zaken wel door kunnen gaan.

En zeker blijft het wennen: Alle vergaderingen en gesprekken achter de schermen. Maar ook hier geldt: “Elk nadeel heb z’n voordeel”: Zodra de voorzitter de vergadering sluit, zwaai je naar het scherm, druk je op het rode knopje en … je bent afgewerkt! Meteen tijd voor eigen huis en haard. Dat is ook veel waard. Zeker in deze tijd van het jaar is het belangrijk dat je er écht bent voor elkaar.

Nog enkele vergaderavonden en werkdagen te gaan in deze decembermaand en dan:

Kom achter de schermen vandaan en maak (op veilige afstand) een extra praatje met de buur die je buiten ontmoet. Of … schrijf een ‘alderwets’ kerstkaartje met een mooie groet. Dat geeft warmte en positiviteit . Precies wat we nodig hebben in deze tijd.

Gewoon Samen Doen.

Marian Gubbels

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.