Een korte terugblik op afgelopen jaar en met een gezonde visie kijkend naar de toekomst.

Afgelopen jaar is er veel bereikt op het gebied van wonen. Het masterplan wonen is vastgesteld wat toekomst biedt  voor ons woonbeleid nu en in de toekomst. Er staan verschillende woningbouwprojecten in de steigers zoals Kerkveld  in Swolgen en de Comert in Grubbenvortst. In de komende maanden zullen de eerste tijdelijke woningen worden opgeleverd in Meterik en America. Al deze projecten zijn winst voor de jongeren onder ons die starten met een eigen woning en winst voor de kern om het dorp leefbaar en jong te houden.

Het afgelopen jaar zijn er meer burgerinitiatieven voorbij gekomen  dan ooit tevoren. Dit is fantastisch want dit getuigt van een actieve samenleving die er voor elkaar is en met elkaar naar de toekomst wil. Projecten als glasvezel BuitengewoonBereikbaar, Afslag 10, Sportpark America – Meterik en  het centrumplan Hegelsom.

Ik merk dat het voor de raad lastig is om te gaan met burgerinitiatieven. Loslaten en faciliteren is daarbij noodzakelijk. Wij hebben fantastische inwoners die er met elkaar voor willen gaan. Naar mijn inzicht krijgt zo de burger vertrouwen in de politiek maar dan zal de politiek ook moeten vertrouwen in de burger.

Gewoon samen door in 2017.

Danny van Hees

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.