Op de agenda van de raadsvergadering van 8 september 2020: ‘De woonvisie Noord-Limburg 2020-2024’: de visie (kijk) op Wonen en vooral de toekomst van Wonen. Belangrijk, want: veel mensen willen blijven wonen in eigen dörp.

In diverse kernen van Horst aan de Maas liggen mooie bouwprojecten op stapel met kansen voor jong en oud. Het liefst wil iedereen, zowel de bouwers, alsook de ambtenaar snel van start. In dit proces zijn samenwerken en communiceren de belangrijkste bouwstenen. Blijf in gesprek met elkaar en hou de ander op de hoogte over de stand van zaken, want het duurt wel ‘even’ voordat de eerste steen gelegd wordt.

In Nederland is alles (te goed?) geregeld. Daarom krijgen de bouwers, maar ook de ambtenaren bij de gemeente te maken met vele voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Denk, naast het vele papierwerk, onder andere aan gesprekken met omwonenden, de flora en fauna of een magneetzone in de buurt van een bouwproject. Dit hoort erbij volgens de Nederlandse wetten en regels. Maar niet iedereen weet dit. En dat zorgt voor teleurstelling én vooral onbegrip, waardoor jongeren en ouderen alsnog het eigen dörp verlaten.

Samenwerken en communiceren is dus belangrijk. Informeer elkaar en blijf in gesprek! Dit geldt voor alle partijen. Hierdoor krijg je begrip voor elkaar en daarmee is de belangrijkste bouwsteen, de fundering, gelegd.

Wij bouwen graag mee om zo ons steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van jóuw kern. Dus: hulp nodig? Laat het ons weten. Gewoon Samen doen!

Marian Gubbels

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.