Een bizarre tijd! Voor mij persoonlijk een erg drukke tijd ivm de voorjaarswerkzaamheden, wat dat betreft is een lege agenda wel handig. Net als bij andere crisis stoor ik me inmiddels aan de deskundigen met een andere mening die hun verhaal mogen houden zonder tegen geluid. Dat het ook anders kan was ook te zien, zowel voor als tegenstander van een bepaalde richting zaten aan tafel en zo kwam toch wel duidelijk de nuance naar voren. Ik ben blij dat de overheid hier in Nederland zich laat adviseren door een team van deskundigen en zo probeert Nederland door de crisis te loodsen.  

Als ik dit schrijf hebben we nog steeds de piek niet te pakken en zijn er grote zorgen of we het allemaal rond gezet krijgen zowel in de zorg als maatschappelijk. Maar iedere crisis heeft ook zijn positieve kant, er komen steeds meer initiatieven om ons leven weer op gang te krijgen, zowel door burgers om elkaar te helpen, als ondernemers die initiatieven ontwikkelen om door te kunnen blijven draaien. Dat waarderen we enorm en dat toont ook de kracht van onze samenleving.

Als raad hebben we de voorbereidende vergadering schriftelijk afgehandeld. Voor de volgende raadsvergadering van 21 april wordt er naar een oplossing gezocht, want ook besluiten moeten genomen worden, zodat plannen door kunnen gaan. Ik hoop dat iedereen zich de komende tijd blijft houden aan de afstandsregel! Let op elkaar, bel elkaar een keer extra, ook wij zijn bereikbaar. Samen komen we hier uit! 

Sjaak Jenniskens Raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.