Aan het begin van de raadsvergadering van 12 februari ben ik beëdigd tot burgerraadslid in de gemeenteraad voor het CDA. Daarom wil ik graag op deze manier de inwoners van onze gemeente laten weten wie er achter dit nieuwe gezicht schuilgaat.

Op OBS de Samensprong begon ik steeds vaker mijn ouders en leerkrachten vragen te stellen over zaken die ik op het nieuws had gehoord en onrechtvaardig vond. Meestal was ik dan niet tevreden met het antwoord en startte ik een discussie. Toen ik op College Den Hulster zat, ontwikkelde dit streven naar rechtvaardigheid zich tot de wil om mee te denken over oplossingen en dus werd ik lid van de medezeggenschapsraad. Daarnaast raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de werking van de politiek. Daar worden maatschappelijke problemen opgelost en gewerkt aan een rechtvaardige samenleving. Zodoende ga ik iedere dag van Grubbenvorst naar Nijmegen voor mijn studie politicologie.

Zo’n rechtvaardige samenleving begint bij jezelf. Daarom ben ik sinds de gemeenteraadsverkiezingen als toehoorder naar elke raadsvergadering gegaan. Toen ik door de fractie van het CDA werd uitgenodigd om een van hun vergaderingen bij te wonen, werd mijn vermoeden bevestigd: het CDA is mijn partij. Sindsdien ben ik de raadsfractie gaan ondersteunen en toen ik de vraag kreeg of ik burgerraadslid wilde worden heb ik meteen ja gezegd. In deze rol hoop ik samen met alle inwoners van Horst aan de Maas te werken aan een rechtvaardige samenleving.

Hielke Hertsig, Burgerraadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.