Afgelopen weekend had ik twee verjaardagen om te vieren. Mijn broer was jarig én de partij was jarig. Onder de huidige omstandigheden betekende dat een kleine en een digitale kringverjaardag.

Bij het terugkijken op de afgelopen veertig jaar CDA werd weer duidelijk waarom de partij relevant is geweest en blijft. In deze tijd waarin de problemen alleen maar groter lijken te worden en de zorgen over je toekomst groeien, ligt het antwoord in verbinden om bestaanszekerheid te vergroten. De uitdagingen die op ons afkomen zijn groot. We lossen ze alleen op door zelf het voortouwen te nemen ze gezamenlijk op te pakken. Door mensen bij elkaar te brengen die van twee uitdagingen een oplossing weten te maken.

Dat doen we landelijk, maar vooral lokaal. De woningcrisis, energietransitie en de toenemende vraag naar van zorg worden in Nederland opgelost, maar hebben een impact om de hoek. Door een wijk bij te bouwen, door verstandig nieuwe energiebronnen aan te leggen en door zorg dichtbij te houden, bieden we iedereen een toekomstperspectief. Een perspectief waarbij er voor iedereen een toekomst is in Horst aan de Maas.

Hielke Hertsig

Burgerraadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.