Na 16 jaar politiek heb ik afgelopen dinsdag afscheid genomen als raadslid. En laat ik beginnen te zeggen dat ik trots ben dit voorrecht gekregen te hebben en dit zoveel jaren heb mogen doen. Dankjewel dan ook aan die mensen waar ik het vertrouwen al die jaren van gekregen heb.

Wat begon in 2006 als raadslid in de oude gemeente Sevenum, vervolgens een aantal jaren wethouderschap in de toen nieuwe gemeente Horst aan de Maas en daarna nog een heel aantal jaren raadslid voor deze zelfde gemeente. Het heeft ontzettend veel gebracht en ja het waren soms ook roerige tijden. Samen met andere partijen hebben we mooie stappen weten te zetten in deze gemeente, waarbij het ene besluit makkelijker was dan het ander, maar waarbij wel altijd uitgegaan is van het algemene belang van Horst aan de Maas.

Inmiddels is een nieuwe raad gekozen welke woensdag officieel geïnstalleerd zal worden. Een raad met 11 nieuwe gezichten. Ik wil al deze mensen ontzettend veel succes en wijsheid toewensen met alle uitdagingen die voorliggen. Zorg dat je met elkaar on speaking terms blijft en blijf weg van het op de man spelen. Dit is niet nodig en brengt je echt nog minder dan niks. Verschillen zijn er uiteraard op de inhoud, dat is inherent aan de politiek. Maar bedenk altijd: Samen sta je sterker dan alleen. Dat geldt voor ieder team en zeker ook voor een gemeenteraad.

Loes Wijnhoven

CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.