Op dit moment is het woningtekort in Nederland groot. De woningen zijn schaars en wanneer er weer een huis op de markt komt, is dit heel snel weer weg. Marktwerking zorgt ervoor dat ver boven de startprijs geboden wordt, wat het bijna onmogelijk maakt voor starters om een huis te kunnen kopen. De gemeente Horst aan de Maas heeft een ambitieus masterplan opgesteld om 1000 nieuwe woningen te realiseren in 2025, waarbij hele mooie initiatieven tot stand kunnen komen. Wat het CDA betreft een plan op basis waarvan meters gemaakt kunnen gaan worden.   

Na een aantal gesprekken met wat starters in Horst aan de Maas ben ik overtuigd van het belang om deze groep in onze gemeente te behouden. Deze groep is de toekomst en daardoor blijft de bevolking jong. Een alternatief voor kopen is natuurlijk huren, maar met de langzaam oplopende wachttijden is dit ook een moeilijk alternatief. Als gemeente is de uitdaging groot dit probleem op te lossen aangezien er veel meer bij komt kijken zoals marktwerking. Echter kan er wel worden gebouwd. Door oudere huizen en panden om te bouwen naar woningen wordt er goed gebruik gemaakt van de grond, wat daarnaast ook helpt om de leefbaarheid te verbeteren.

Zoals gezegd het nieuwe Masterplan Wonen is wat ons betreft zeker een stap in de goede richting. Daarbij is het belangrijk dat we continue de behoefte blijven ophalen in het veld. Inzichten en behoeftes blijven veranderen. Deze week is er ook een enquête de deur uit om jullie behoefte te peilen. Dus vul in, en wij als volksvertegenwoordigers zullen samen met de gemeente blijven knokken voor toekomst als het gaat over wonen in onze mooie gemeente Horst ad Maas.

Jarno Cox

Burgerraadslid CDA Horst aan de Maas

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.