Het CDA kent een lange traditie van interactie met stichtingen, verenigingen, belangengroeperingen en dus ook inwoners.

Wij maken periodiek gerichte afspraken met belangengroeperingen, waar onder o.a. de  LLTB, ondernemersverenigingen en de burgeradviesraad, maar ook met stichtingen en verenigingen om met hen actuele zaken of wensen door te spreken. Met regelmaat wordt door verenigingen of actiegroepen zelf het verzoek gedaan om een gesprek met de fractie. Hier geven we graag gehoor aan, waarbij we luisteren naar ieders standpunten die we vervolgens afwegen tegen de overige belangen en/of het algemeen belang.

Als fractie gaan we daarnaast regelmatig op bezoek bij instellingen en bedrijven om ons te laten informeren over hoe een instelling of bedrijf te werk gaat en hoe zij aankijken tegen bijv. de veranderende samenleving, de regelgeving, de ondersteuning vanuit de gemeente, en wat dat betekent voor onze samenleving in zijn algemeenheid en voor de instelling of bedrijf in het bijzonder. Waardevol zijn dit soort gesprekken. In een open setting met elkaar in gesprek gaan. De komende 4 jaar zullen we dit dan ook zeker blijven doen.

Mocht u in gesprek willen met onze fractie horen wij dit graag, u kunt altijd een beroep op ons doen. Want het is en blijft ‘Gewoon Samen Doen’.

Annemie Craenmehr-Hesen

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.