Afgelopen zaterdag zijn we als raadsleden bijgepraat over het nieuwe bestemmingsplan voor Toverland. Een mooie ontwikkeling voor onze gemeente, waar echter ook een goede afweging nodig is van alle voor- en nadelen. Een omgevingsdialoog is hierbij geen wondermiddel maar kan er wel voor zorgen dat er uiteindelijk een goed plan komt te liggen. Wij zijn benieuwd wat de uiteindelijke uitkomst van de raadpleging is. Hebt u op of aanmerkingen laat het ons vooral weten zodat wij een goede afweging kunnen maken.

Afgelopen zaterdag vierde de jubilerende stichting Landschap Horst aan de Maas ook haar 25-jarig bestaan middels een symposium en vrijwilligers dag. Prachtig om te zien wat zij de afgelopen 26 jaar hebben bereikt met hun inzet, van een heel knooppunten wandelnetwerk, fietsroutes, natuureducatie gebieden, erfbeplanting acties en nog veel meer. Aan de eerste erfbeplantingsactie hebben wij toen ook meegedaan en wij zijn nog steeds erg tevreden met het resultaat. Het was een mooie samenwerking tussen de stichting, de gemeente en ons bedrijf. Die samenwerking is erg belangrijk voor het resultaat en zal ook in de toekomst nodig zijn om de volgende stappen in het verbeteren van onze leefomgeving te doen slagen. Als iedereen de voor- en nadelen op een juiste manier weet te waarderen kunnen we echt nog wel stappen zetten.

Gelukkig hadden ze een prachtig weekeinde uitgekozen en een schitterende locatie en hebben veel mensen kunnen genieten van de dingen die Landschap Horst aan de Maas zoal organiseert. Succes in de toekomst, maar dat gaat zeker lukken. Gewoon samen doen!

Sjaak Jenniskens

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.