Afgelopen vrijdag heb ik een bezoek gebracht aan het wereldkampioenschap Singel en Para driving. Het was voor mij de eerste keer dat ik een paarden evenement bezocht op Grandorse in Kronenberg.

Het gebied is in de voorbije jaren omgetoverd naar een prachtige locatie om dergelijke evenementen te organiseren. We zagen onder meer de als tweede geëindigde Nederlandse Saskia Siebers in actie bij het onderdeel dressuur, prachtig om te zien hoe menner en paard er een mooie kuur van maken.

Het was een evenement dat zeker de opmaat zal zijn naar meer grote evenementen. Echter zo’n herinrichting van een gebied heeft ook nadelen.

Op de terugweg viel mij al op dat een loonwerker een omweg moest maken omdat de Peelstraat was afgesloten zeker voor de professionele gebruiker van de weg een nadeel. Dit kreeg ik ook als reactie op een Facebook bericht dat ik geplaatst had. Ik herinnerde mij dat er in het verleden sprake was van een brug over de Peelstraat, dit zou een goede oplossing zijn om de verkeersdoorstroming te verbeteren en dus maar eens en vraag uitgezet hoe de stand van zaken omtrent de brug is. Ik merk de laatste tijd steeds meer dat mensen mij weten te vinden voor problemen waar ze tegen aanlopen en hoop dat dat ook in de toekomst zo zal zijn

Sjaak Jenniskens

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.