De tijd waarin er politiek gezien weinig gebeurt, in Den Haag heeft men reces en in Horst aan de Maas nu  ook. De laatste raadsvergadering stond in het teken van de kadernota en het accommodatiebeleid, een vergadering met besluiten waarin de uitwerkingen de komende tijd zichtbaar worden.

 

Echter is  de komkommertijd ook een periode waarin er veel georganiseerd wordt in de gemeente door haar inwoners. Zomerfeesten, braderieën en uiteraard in verschillende kernen de kermis. Dit meestal georganiseerd door vrijwilligers die  samen dit graag doen voor de gemeenschap. Als gemeente moeten we dit ondersteunen en faciliteren, het is namelijk niet vanzelfsprekend dat men zich zo inzet voor elkaar.

 

De komkommertijd heeft voor sommige een letterlijke betekenis en voor andere gaat de komkommertijd juist wel over rozen. Vele jongeren gaan in de zomervakantie in de kas werken, op het land of in de supermarkt. Een uitgelezen kans om wat bij te verdienen om zo te voorzien in een festivalkaartje of iets dergelijks, inspanning voor ontspanning.

 

Een tijd waarin er minder aan werk wordt gedacht en meer aan elkaar, een tijd waarin zaken samen opgepakt worden en een tijd om tot rust te komen. De komende weken zullen mijn collega’s en ik niet in het gemeentehuis te vinden zijn, maar op het terras, de kermis of een van de vele andere evenementen. Spreek ons gerust aan want het zijn van een volksvertegenwoordiger gaat altijd door.

 

Gewoon samen doen.

 

Danny van Hees

CDA Raadslid

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.