Inmiddels zijn alle stemmen geteld en weet iedere partij en iedereen persoonlijk waar hij of zij staat. Het was een spannende, maar voor ons als CDA regelmatig ook een turbulente tijd. We zijn daarom ook super trots met het prachtige resultaat van 4570 mensen die het vertrouwen in ons gesteld hebben. 1000 stemmen meer dan de 2de partij. Daar hebben we het allemaal voor gedaan, voor jou! Niet voor onszelf, maar voor alle inwoners van onze gemeente.

We zijn uit blijven gaan van onze eigen kracht en nimmer over anderen maar met anderen het gesprek aangegaan. We weten en voelen dan ook regelmatig dat als je bestuurlijke verantwoordelijkheid hebt, dat dit niet voor iedereen altijd de gewenste uitkomst zal zijn.

Onze nieuwgekozen raadsfractie, waarvan bijna de helft helemaal nieuw is, zal met een frisse blik vooruit met dezelfde intenties hun taak uitvoeren. Wij gaan ervoor om het samen met andere partijen te doen en vooral ook met respect naar elkaar toe. Laten we vooral de nadruk leggen op wat we wel met elkaar gemeen hebben en ons niet laten leiden door de flinke polarisatie. Daar gaan we elkaar verliezen en zullen nooit in staat zijn het beste te doen voor onze inwoners.

Ja, wij zijn er voor jou, dat was onze slogan, en tevens ook onze oprechte doelstelling voor de komende 4 jaar! Laten we er allemaal zijn voor elkaar!

 

Alex Janssen CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.