In april hebben we als gemeenteraad gesproken over de programmalijn ‘Jong en lekker in je vel’. Dit stuk is een onderdeel van ons gezondheidsbeleid, dat we een jaar geleden hebben vastgesteld onder de titel 'Positieve gezondheid, een plus voor Horst aan de Maas’.

In het deel ‘Jong en lekker in je vel’ is er extra aandacht en zorg voor de jeugd. Maar ook als je een jaartje ouder bent, is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Want.. dan voel je je goed, jong(er) en dat is: positief! Positieve gezondheid, een plus voor Horst aan de Maas. Zéker in deze tijd, waarin het ‘Gewoon Samen Doen’ van groot belang is.

Het is mooi om te zien dat er in deze ongewone tijd in Horst aan de Maas goed voor elkaar gezorgd wordt: prachtige dorpsinitiatieven waarbij mensen spontaan samen iets organiseren om ouderen, alleenstaande- of zieke dorpsgenoten te helpen. Gezamenlijke acties door en voor ondernemers, waarbij de concurrentie plaats maakt voor samenwerking. Ook in en vanuit het gemeentehuis doen onze Burgemeester en Wethouders met al hun medewerkers er alles aan om ervoor te zorgen, dat het leven in Horst aan de Maas ‘gewoon’ door kan gaan in deze bijzondere tijd. Al deze initiatieven geven de burger moed en zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel zit. Dat is positief én gezond. Voor Jong én oud!

Verder is en blijft het nu een kwestie van …Geduld…. Inderdaad, maar ook van: Gewoon Samen Doen. 

Marian Gubbels

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.