Marleen van Leendert voorzitter CDA Horst aan de Maas

In de voorjaarsvergadering van het CDA Horst aan de Maas zal Marleen van Leendert voorgedragen worden als de nieuwe voorzitter van het CDA Horst aan de Maas. Marleen is 56, woonachtig in Broekhuizenvorst en samen met man Eric eigenaar van Van Leendert Transport.

Marleen is in Horst aan de Maas geen onbekende. Naast het fulltime werk in het bedrijf en gezin is ze zeer maatschappelijk betrokken. Onder andere als bestuurslid van de ‘Vrienden van de Fanfare’ in Broekhuizenvorst en heeft ze zitting in de redactieraad van het dorpsblad ‘de Mini Koerier’ dat tweewekelijks verschijnt. Verder heeft ze zitting in de commissie ‘Woningen Broekhuizen en Broekhuizenvorst’. Deze commissie heeft zich tot doel gesteld om de woonbehoeftes in kaart te brengen en daarnaast de mogelijkheden voor woningbouw in de beide dorpen te onderzoeken en te begeleiden.

Sinds 2021 is Marleen bestuurslid van het CDA Horst aan de Maas.  “Het is een fijne en daadkrachtige club, waarin veel enthousiasme, kennis en kunde aanwezig is” aldus Marleen. De leden van het CDA vormen een heel belangrijk klankbord voor onze politieke fractie. De komende jaren gaat Marleen zich daarom inzetten om leden uit alle leeftijdsklassen te binden “Zo blijft er een brede basis van waaruit we maatschappelijke zaken bespreken, waardoor we onze raads- en fractieleden kunnen voorzien van input en reflectie.”

Tijdens deze vergadering zal ook Hay Emonts toetreden tot het bestuur. Hay woont in Horst heeft altijd gewerkt als opleidingsadviseur en job coach. Nu hij met pensioen is blijft hij deze kennis en kunde onder andere inzetten voor het begeleiden van Wajong-ers en het traject Fit naar Werk bij Wittenhorst Dit is een project voor uitkeringsgerechtigden om persoonlijke groei te realiseren en via een werkervaringsplaats aan een baan te komen, vaak via de businessclub van Wittenhorst.

Ook Hay gaat zich de komende jaren inzetten om meer mensen enthousiast te maken voor de lokale politiek.  Van de lokale politiek kun je vind ik veel leren. Dingen die je ook bij jouw werk en/of vrijwilligerswerk goed van pas komen. Hij heeft dit zelf mogen ervaren in de 12 jaar als gemeenteraadslid.

Zowel Marleen als Hay geloven in de kracht van samen, “Alleen kun je niets, samen kun je alles”. juist daarom zetten ze zich graag op bestuurlijk vlak in voor het CDA Horst aan de Maas.

 

CDA Horst

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.