Binnenkort, op 20 maart 2019, mag iedereen weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Provinciale Staten? Wat is dat en wat doen zij?

De Provinciale Staten zijn het hoogste orgaan van de provincie. Inwoners van de provincie kiezen eens in de vier jaar de leden van Provinciale Staten. Zij bepalen in hoofdlijnen wat de provincie doet en vertegenwoordigen de inwoners van de provincie. Je kunt Provinciale Staten dus vergelijken met de gemeenteraad.

Er wordt vanuit de Provinciale Staten veel en goed werk verricht voor alle Limburgers.

Vanuit het Noord-Limburgse staat Rudy Tegels namens het CDA als nummer 4 op de lijst.

Op zaterdag 26 januari jl. werd Rudy’s campagnehuis geopend in het voormalig pand van kapper Seuren aan de Veemarkt in Horst. Hier wordt informatie en uitleg gegeven over wat Rudy, als lid van de Provinciale Staten kan doen voor de inwoners van Limburg en zeker ook voor de inwoners van Horst aan de Maas. Daarnaast worden binnenkort rondom de vier speerpunten van Rudy nog enkele thema-avonden georganiseerd.

Vanuit CDA Horst aan de Maas helpen en ondersteunen we Rudy natuurlijk met zijn campagne. Mooi en bijzonder om dit samen te doen. De afgelopen vier jaren heeft Rudy een aantal concrete resultaten bereikt en belangrijke thema’s op de provinciale agenda gezet. Hij wil dit ook de komende vier jaren weer voor ons doen. Wij steunen daarom met plezier deze nummer vier: Samen naar de Provinciale Staten!

Marian Gubbels

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.