Als nieuwe kandidaat op de kieslijst wil ik me even voorstellen. Ik ben Han Geurts, geboren en getogen Horstenaar. Samen met Lucie en onze 3 kinderen wonen we in de Norbertusparochie. Als zoon van een slager koos ik na de slagersopleiding voor de zorg. Na 10 jaar als verpleegkundige/operatie-assistent werd ik productspecialist bij een medische firma. Ik begeleid een internationaal team van artsen en ingenieurs bij de ontwikkeling van knieprotheses.

Nieuw in de politiek, ben ik onder de indruk hoe hecht en betrokken CDA raads- en commissieleden zijn. Voorafgaand aan een raadsvergadering wordt over onderwerpen al veel gesproken, ge-appt en contact gezocht met belanghebbenden. Ik merk dat het CDA een echte volkspartij is. Voordat een onderwerp wordt besproken hebben we via het netwerk al signalen opgevangen of is er wel een korte lijn om beide kanten van een onderwerp te laten belichten.

Ook tussen de partijen is er regelmatig overleg over diverse onderwerpen. Dit maakt dat we het in Horst aan de Maas over het algemeen goed voor elkaar hebben.  Een stabiel gemeentebestuur (college/raad) kan zich richten op de gemeenschap. De komende verkiezingen zullen de verschillen benadrukt worden maar ik hoop dat we ons blijven beseffen dat we het gewoon SAMEN moeten doen, ook na de verkiezingen.  De komende dagen worden de verschillen kleiner, met carnaval vervagen rangen en standen. Mit en pekske aan en smeenk oppe snoet goan we d’r SAMEN en moei fiëst vaan maken. Alaaf

Han Geurts, Horst

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.