Afgelopen weekend hebben vele mensen binnen en buiten de regio kunnen genieten van 2 topevenementen in onze gemeente. Op de eerste plaats natuurlijk het Rozenfestival wat voor de 15de keer georganiseerd werd. Ongelofelijk wat vele 1000-en vrijwilligers om de 2 jaar weer voor elkaar krijgen. Als raadslid heb je het voorrecht om gehoor te mogen geven aan een bijeenkomst op het Rozenfestival, waar wat verteld werd, welke spin-off een dergelijk evenement heeft. Bedrijfsleven uit divers landen binnen en buiten Europa weten steeds vaker onze gemeente te vinden op gebied van rozen. De omzet van rozen wordt ieder jaar ietsje minder, vandaar dat innoveren ook in deze branche noodzakelijk is. En als je dan rozen met bier en seks mag combineren om uiteindelijk een rozenbiertje en eetbare rozen te krijgen, dan vind ik dat innoveren wat smaakt naar meer!

Afgelopen zaterdag vond de primeur plaats van Jumping Zaerum. Een uniek evenement waar de paarden naar de mensen kwamen, in plaats van andersom. Op beschikbaar gesteld zand van EC de Peelbergen, werden de topruiters en publiek enthousiast over de entourage van dit paarden evenement middenin het centrum van Sevenum. De dansers/turners van Hosema gingen helemaal los met hun kunsten op een paard. Een unieke competitie vond plaats tussen een mens en een paard wie er het hoogste kon springen.

 “Rozen smaken naar meer” was het thema van het Rozenfestival dit jaar. Maar ik weet zeker dat Jumping Zaerum een prima primeur heeft gehad, wat gegarandeerd ook naar meer smaakt!  Laten we de smaken van paarden, rozen en andere gemeentelijke “producten” verder verfijnen in het belang van een toeristisch, actieve en ondernemende doe-gemeente!

Alex Janssen, raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.