Kennen jullie dat ook? Ergens heel boos om worden over iets wat nutteloos is geweest, veel energie en geld heeft gekost, en erger nog, iets wat veel ergernis en onbegrip heeft veroorzaakt in de samenleving.

Dat alles vond afgelopen zaterdagochtend plaats, toen de schade duidelijk werd van de vernielingen op het Lambertusplein en het omvertrekken van de blikvanger aan de rotonde in Hegelsom. Zo jammer dat dit gebeurt. En altijd met de vraag, waarom in godsnaam? Als volksvertegenwoordiger die niet stil kan zitten, ga je meteen in de actiemodus en de slager aan het plein spreken, de wethouder bellen die meteen actie heeft gemaakt en alles snel heeft laten herstellen. Boek dicht.

Maar op social-media word je dan toch geconfronteerd met de voor velen begrijpelijke boosheid die je als volksvertegenwoordiger ook hebt geuit. Sommigen vinden het blijkbaar belangrijker om je daarop aan te spreken. Ik geef toe dat degenen die het niet konden laten dingen te vernielen, hiermee niet geholpen zijn. Uit het veld kwam de volgende suggestie. Stel ik had die zaterdagnacht met bloemen en planten klaar gestaan, en een oproep gedaan had om samen opnieuw de plantjes te planten in de bakken, zodat we dan samen letterlijk de bloemetjes buiten kunnen gaan zetten.

Tja dat was mooi geweest. Samen de bloemetjes buiten zetten, laten we dat vooral tijdens deze zomervakantie spreekwoordelijk gaan doen. Genieten in onze mooie gemeente Horst aan de Maas. Enne, niet te snel boos worden hè?!

Alex Janssen

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.