Ut rundje um ut hundje 11 mei 2019: Lekker zonnetje, geweldige sfeer. Jong en oud gaan van start om samen ‘un rundje’ te hardlopen. Aan de zijlijn vele trouwe supporters, die met plezier de deelnemers aanmoedigen.

Mooi om te zien hoe jong en oud samen positief en gezond bezig zijn. Op de dag zelf, maar zeker ook in de weken daarvoor. Met vele vrijwilligers gingen we (Peelrunners) op drie woensdagmiddagen aan ‘het werk’ om de basisschool-jeugd te laten ervaren hoe leuk samen bewegen is. 

Met veel energie gingen ze aan het trainen. Op de laatste woensdagmiddag zelfs in de stromende regen. Nooit gedacht, dat deze jeugd het hardlopen zo leuk zouden vinden. Door het gewoon samen doen, aandacht geven en te verbinden, geeft het energie voor iedereen. Dat is positief en gezond.

Een ander ‘rundje’ dat veel positieve energie geeft door het gewoon samen doen is: ‘ut rundje um de kerk’. De Melderslose kerk. Bij dit ‘rundje’gaan we met een groep mensen aan het werk voor de Herbestemming van de Kerk. Het worden waarschijnlijk iets meer dan drie woensdagmiddagen, maar ook hier: Mooi om te ervaren hoe jong en oud samen van start gaan. Met hopelijk veel inwoners die hen aanmoedigen. Door het gewoon samen doen, aandacht geven en te verbinden, geeft ook dit energie voor iedereen. Dat is positief en gezond. 

En dat is precies waar wij als CDA voor staan. Gewoon Samen Doen!

Marian Gubbels

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.