Het belang van samen kunnen sporten is altijd duidelijk geweest. Maar in deze bijzondere tijd (van de corona crisis) wordt dit extra duidelijk. Velen van ons moeten het al weken zonder hun teamgenoten stellen, samen sporten zit er op dit moment niet in en dat is best lastig.

Alweer enkele jaren geleden zijn de blauwdrukken van de dorpen gemaakt met ideeën over de inrichtingen van de dorpen en aansluitend een nieuw accommodatiebeleid. Hoe kunnen we slim omgaan met accommodaties, moeten we accommodaties verbouwen naar de huidige standaard of moeten we “accommodaties samenvoegen” door ergens nieuw te bouwen en de oude gebouwen verbouwen voor een andere toepassing, verkopen, of slopen om ruimte te maken voor groen of woningbouw. Allemaal vraagstukken die een grote impact (kunnen) hebben op mensen die er direct mee te maken krijgen. Voor velen is het van belang dat ze kunnen blijven sporten. Doordat clubs fuseren ontstaan er nieuwe perspectieven voor die nieuwe vereniging. Meer leden betekent dat je spelers beter op hun eigen niveau kunt laten spelen en dat de leden plezier blijven houden in de sport. Hierdoor kan een vereniging ook blijven voortbestaan. Dat houdt ook in dat de accommodaties hierop ingericht moeten zijn. Zodat het verenigingsgevoel blijft en er voldoende draagkracht is om er samen iets van te maken.

Daarom vinden wij als CDA dat er een besluit moet komen over de binnensport accommodatie voor het Cluster Hegelsom-America-Meterik. Zodat er duidelijkheid komt voor verenigingen en scholen wanneer er op de nieuwe locatie gestart kan worden. We moeten vooruit en kunnen niet altijd maar blijven kijken naar wat er mogelijk nog komen gaat. Want dan gaat de schop nooit de grond in en zullen zelfs gefuseerde clubs het heel moeilijk krijgen.

Frenk Peeters

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.