Tijdens de algemene ledenvergadering van 18 mei heeft CDA Horst aan de Maas samen met landelijk voorzitter Hans Huibers teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken.

Centraal stond het afscheid van Willy Valckx. Na 31 jaar in het afdelingsbestuur van CDA Horst aan de Maas en haar voorgangers, waarvan 20 jaar als voorzitter, heeft Willy de voorzittershamer overgedragen aan Marleen van Leendert. Als eerbetoon ontving Willy een meer dan verdiende gouden speld uit handen van landelijk voorzitter Hans Huibers.

Met dank voor al hun inzet en betrokkenheid werd tijdens de vergadering ook gepaste aandacht besteed aan het afscheid van wethouders Rudy Tegels en Han Geurts, oud-raadsleden Loes Wijnhoven-Dirckx, Henk Weijs, Annemie Craenmehr-Hesen, Marian Gubbels, Frenk Peeters, Henk Peters, Eric Brouwers en bestuurslid Era Seijkens.

Hans Huibers sloot de ledenvergadering hoogstpersoonlijk af met een bevlogen toespraak over de koers die het CDA de komende jaren wil varen. Midden in de samenleving: minder ik - meer wij! Met die woorden kijken we vooruit en gaan we met een vernieuwd afdelingsbestuur, een vernieuwde fractie en een nieuwe kandidaat wethouder fris en vol energie van start!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.