De laatste dagen kwam alles bij elkaar wat mij lief is. Op het moment van het typen van dit stuk, komen de mooie berichten binnen van het boerenprotest in Den Haag, waar boeren schouder aan schouder met en zonder trekkers hun onvrede kenbaar maken. Enkele dagen nadat we met ruim 400 aanwezigen als ambassadeur van het Nieuw Gemengde Bedrijf in Grubbenvorst zijn onderscheiden. Met dezelfde impact, schouder aan schouder.

Terug naar Den Haag op 1 oktober: “Politici ondersteunen de boeren allemaal” staat er ergens op een twitterbericht. Opeens zijn ze “allemaal” voor de boeren. Wat ik daarvan vind zal ik maar niet optypen. Uitgaan van eigen kracht en ervoor staan waar je vertrouwen en geloof in hebt. Ik ga hier niet benadrukken dat er “zonder boeren geen eten” is, of dat als je “de boeren laat stikken, dan heb je niets te bikken”, of zegt “no farmers no food”. Weet je wat nog erger is als er geen boeren meer zijn? Dan gaan we zeker ook in onze gemeente Horst aan de Maas, heel veel banen verliezen die nu actief zijn in de primaire sector en vele agrarische innovaties aanjagen voor onze best mogelijke welzijns- en milieuvriendelijke toekomst.

Terug naar Grubbenvorst: En daar staat ze met “haar jongens”, een toekomstige boerin van 24 jaar die alle 800 handen op elkaar krijgt als ze uitspreekt om samen schouder aan schouder de slogan #lekkeretenvooriedereen letterlijk op de borst te spelden en uit te dragen. Graag doen wij dat. Zeker niet alleen, ook wij als CDA gaan graag schouder aan schouder met u de toekomst in. Met u en de boeren!

Alex Janssen

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.