Ik kan er kort over zijn, als CDA-er in hart en nieren was de afgelopen periode eentje die je nooit meer gaat vergeten. Terugkijkend op een enorme leuke, energieke en originele campagne met ons team Knops en helaas het uitgebleven resultaat is nog wel het minst vervelende van alles. Dat de begrijpelijke populariteit van topper Pieter Omtzigt helaas onvoldoende heeft bijgedragen aan het totaalresultaat van het CDA, is op z’n minst bijzonder, maar ook daar weet ik nog wel een verklaring voor te vinden.

Maar als dan de afgelopen week de kranten nog eens vol staan met zaken die mijn cluppie raken, dan doet dat pijn. Ik zeg altijd dat politiek draait om mensen die het verschil kunnen maken om het beste te doen voor onze inwoners. Dat dan 2 Limburgse super bestuurders met dezelfde drive en idealen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, dan is dat op zijn zachtst gezegd zuur. Hier is moed voor nodig om op die manier in het belang van onze partij de verantwoording nu al te nemen. En ik begrijp heel goed dat de mensen op straat het niet meer kunnen en willen snappen. Het vertrouwen in de politiek krijgt keer op keer een deuk. Er wordt een beeld weggezet waar moeilijk tegen te vechten is.

Maar toch beste mensen, ben ik samen met onze fractiegenoten strijdbaarder dan ooit, om te blijven knokken voor onze idealen. Vooral nu is het moment van bezinning, terug- en vooral vooruitkijken aangebroken. En dan zeg ik, verliezen inspireert.

Alex Janssen, raadslid CDA

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.