Onlangs ben ik benoemd tot burgerraadslid bij de gemeente Horst aan de Maas. Dat maakt me trots, want op die manier kan ik een stem zijn voor iedere inwoner van Horst aan de Maas.
Bij deze inwoners horen onder andere onze ouderen, onze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onze mensen met een beperking. Op dit moment wil ik juist voor die laatste groep mijn stem laten klinken. Recentelijk werd in de gemeenteraadsvergadering het plan Mikado in wijk de Risselt besproken. Het wijzigen van het bestemmingsplan stond op de agenda. Dit betekent uiteraard nogal wat voor de inwoners van de wijk, want wat wordt er gebouwd, hoe ziet dit er dadelijk uit? Hoe is het gesteld met de verkeersveiligheid van mij en mijn kinderen? Mensen uit de buurt maakten gebruik van hun spreekrecht en kwamen vertellen over de consequenties die dit voor hen had.  Heel begrijpelijk, maar dit betekent daarnaast ook veel voor de mensen van Dichterbij die dadelijk hier mogen komen wonen. Veel van deze toekomstige bewoners wonen reeds in Horst. Ze wonen nog thuis, of ze wonen elders, in afwachting van het beloofde plekje binnen deze woonvoorziening in Horst.


Als ik voor deze 102 mensen die er mogen komen wonen mag spreken, kan het niet snel genoeg gaan met deze nieuwbouw. Zij horen nl dagelijks van hun begeleiders dat ze nog even moeten afwachten, dat ze niet zeker weten of, dat ze niet zeker weten wanneer….. terwijl dat de dingen zijn die ze juist niet willen horen. Waarmee ze niets kunnen. Het enige dat ze willen is meubeltjes uitzoeken en nadenken over de indeling van hun appartementje. Weten wanneer ze de sleutel krijgen. Van hun eigen plekje. Het plekje waar ze al zolang over horen en van dromen…..
In wijk de Risselt wonen 1240 mensen. Als ik Wikipedia mag geloven woonden er enkele jaren geleden meer mensen.  Laten we iedereen, in Horst en alle omliggende dorpen, hun eigen plekje gunnen. In harmonie met de buurt. Samen wonen, samen leven. Ook deze 102 mensen met een beperking. Juist deze 102 mensen.

Heidi Disveld CDA Horst aan de Maas.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.