Ik maak me zorgen om de landbouw sector in Nederland ondanks de aandacht en de bak geld die er in het afgesproken regeerakkoord staan (meer dan ooit te voren). Echter is het belang van de agrarische sector inmiddels verdeeld over 4 ministeries en is de achterliggende reden niet een op toekomst visie gebaseerde agrarische sector echter het mogelijk maken van andere ontwikkelingen, met nog steeds normen (KDW) die te veel berekend zijn dan wel nooit te halen.

We moeten de natuur niet zien als een foto maar als een film. We hebben hiervan ook een aantal mooie voorbeelden in onze gemeente. Als agrarische sector hebben we een langjarig perspectief nodig zodat er ook in de agrarische sector voldoende opvolgers verder willen. 

Ook de energie transitie speelt hierbij een grote rol. Dit legt een groot beslag op onze ruimte en is alleen mogelijk als het gebeurt met een goede gebiedsontwikkeling,  waarbij alle belangen worden meegenomen. Dit hebben we ook in onze laatste raadsvergadering van afgelopen jaar aan de orde gehad middels uitvoeringsprogramma visie veehouderij en gebiedsverkenning energielandschappen. Maar we zijn er hier nog niet mee ook de komende jaren zullen er in onze gemeente nog veel besluiten vallen om en ander goed te laten landen. Ik ga hier graag verder mee aan de slag!

Ik hoop dat u allen een goede jaarwisseling hebt gehad! Ik wens u ook namens CDA Horst aan de Maas goed en vooral gezond nieuwjaar! Hebt u vragen bel app of mail ons!

Sjaak Jenniskens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.