De vraag waar politiek nou om draait komt de afgelopen tijd geregeld voorbij. Zeker als je jong bent en bij een partij hoort die veel in de krant staat. Hoewel het de laatste maanden lijkt alsof politiek vooral gaat om de personen in de politiek, is dat volgens mij nooit de bedoeling geweest. Iemand begint met politiek omdat die betrokken is, verantwoordelijkheid wil nemen en ambitieus is. Wanneer de reden waarom we dit doen uit het oog verloren wordt en we vooral bezig zijn met onszelf, gaat het mis. Zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk. Waarmee ik ook niet iedereen over een kam wil scheren en ervan overtuigd ben dat iedereen vanuit de beste bedoelingen een bijdrage probeert te leveren.

De zomer is begonnen en daarmee staat ook het politieke reces voor de deur. Een periode waarin er in principe even niet of in ieder geval minder vergaderd wordt. Een uitgelezen kans voor de actieve deelnemers aan de politiek om afstand te nemen en aandacht te besteden aan de wereld buiten de politieke vergaderzaal. Om minder bezig te zijn met de personen, maar weer bezig te zijn met de personen buiten, met jullie, met de inwoners van Horst aan de Maas.

Laten we daarom van deze zomer een punt maken waarop het weer omdraait. Omdraait naar waar het om draait: politiek en politici voor de inwoners niet voor het politieke spel.

Hielke Hertsig, Burgerraadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.