Toen ik afgelopen week in De Limburger las dat onze gemeente bij de top 3 hoort van de beste woonplekken, maakte ik toch even een vreugdesprongetje. Dat is voor een volksvertegenwoordiger toch een mooie opsteker van onze gezamenlijke inzet van de afgelopen jaren. Dat hebben we natuurlijk allemaal samengedaan. Samen met onze inwoners, dorpsraden en wijken, college, raad, noem maar op. Dus ik dacht ook meteen: “we doen het toch nog niet zo slecht”. 

En ja, natuurlijk blijven er in onze gemeente genoeg uitdagingen om voor iedereen dat gevoel te geven. Dat nog meer inwoners gelukkig kunnen wonen, leven en recreëren in onze gemeente. Ik heb ook de vaste overtuiging dat je dan het verste komt met een positieve inslag om zaken te bekijken. Wat kan er juist wel, en niet teveel focussen wat er niet kan. Geen ja maar, maar ja en! We zijn bevoorrecht dat we in onze fractie veel van deze mensen hebben zitten. Dat maakt dat we ook onze gezamenlijke ambitie van 1000 woningen hebben vastgesteld. En ook bij die woonvisie zullen we zaken anders moeten bekijken dan we voorheen hebben gedaan. Waar kunnen we processen versnellen, waar kunnen we dingen beter loslaten enzovoort. 

En dat we dat kunnen is een feit, want we zijn immers niet voor niets geëindigd als bijna de beste woongemeente van Limburg. #wezijnervoorjou #bouwendoejesamen

John Jenniskens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.