Johan Geraats

Statenlid

Statenlid CDA Limburg

E-mail: jml.geraats@prvlimburg.nl
Telefoon: 06 5530 6999

Over Johan:
In het Midden-Limburgse Baexem geboren in juli 1967, getrouwd in 1993 met Mariette Maas en vader van twee dochters, Janou en Joelle. In mijn jonge jaren opgegroeid op de boerderij van opa en mijn vader. Als hobby jaren fanatiek wedstrijdruiter geweest in de paardensport, later ook bestuurlijk actief voor onze club, waarbij we regelmatig de regiokampioenschappen voor Limburg succesvol hebben georganiseerd.

Vervolgens de mogelijkheid gekregen het akkerbouwbedrijf op te volgen samen met mijn oudere broer Bert sinds 1998. Ons familiebedrijf richt zicht nu volledig op de teelt van aardappelen, die voor het merendeel worden geleverd aan de fritesindustrie. Doordat we als bedrijf veel in het buitengebied ons werk verrichten komen we in aanraking met allerlei wet- en regelgeving. Dat was voor mij de trigger om actief deel te gaan nemen aan het openbaar bestuur. Eerst als gemeenteraadslid in gemeente de Heythuysen, later de gemeente Leudal, van 1998-2008.

In 2015 kreeg ik de mogelijkheid om me bestuurlijk in te zetten voor de provincie, wat een mooie uitdaging is en waar ik met veel drive aan begonnen ben om iets voor elkaar te krijgen voor Limburg. De ervaring uit het bedrijfsleven komt goed van pas bij mijn woordvoerderschappen water, bodem en provinciale wegen. In het provinciale beleid zitten uitdagingen genoegd die bijgesteld dienen te worden de komende jaren waarbij ik de kennis en ontwikkeling in de sector verkeer en landbouw goed kan gebruiken.

Op vrijdag zijn de meeste staten- of commissie vergaderingen ook gebruik ik deze dag om de provincie in te gaan om ter plaatsen naar de problemen te komen kijken of te overleggen welke oplossingen voor handen zijn. Ik ben dag en nacht bereikbaar op gsm en mail en ik sta u graag te woord!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.