28 februari 2021

CDA Kamerlid Mustafa Amhaouch bezoekt Mook en Middelaar

Werkbezoek van CDA-kamerlid aan Mook en Middelaar

Op een koude februari ochtend bezocht CDA 2e Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen de gemeente Mook en Middelaar. Mustafa is al vijf jaar kamer lid en heeft als aandachtsgebied economische zaken, MKB en infrastructuur.

Hij is kandidaat voor de komende verkiezingen van 15 tot 17 maart en staat nummer 15 op de lijst.

Naast een bezoek aan het station Mook Molenhoek bezocht hij enkele bedrijven. Op het station liet hij zich informeren over de onbetrouwbare dieseltrein en de elektrificatie van de Maaslijn, die nu eindelijk financieel verzekerd is en in 2024 gereed zal zijn. Limburg, Gelderland en Brabant verdienen beter dan wat er nu is!

Daarna kreeg hij van enkele ondernemers hun visie op de huidige situatie, hun plannen en wensen te horen. Opvallend was hoe flexibel er gereageerd had op de Corona problematiek, de positieve houding van de ondernemers en hun wensen ten aanzien van de lokale politiek, waarbij de enorme stijging van de OZB in 2021 voor ondernemers in Mook en Middelaar wel een domper was. Goed was men te spreken over de financiële tegemoetkoming van het rijk.

Richard Meeussen van Herberg Restaurant 't Zwaantje had een deel van zijn personeel tijdelijk elders kunnen inzetten. Volgens deze horeca ondernemer was nu het moment dat de gemeente Mook en Middelaar vooruit ging kijken naar de exit strategie uit deze Coronatijd om daarmee hem en zijn collega's te steunen met een frisse start in de toekomst.

Ook Robert Janssen van Staalbouw Mook had wensen van een meer meewerkend beleid voor zijn onderneming, die het komend halfjaar moet beslissen over uitbreiding of vertrek: daarbij kon met name gemeente en provincie ook weer haar steentje bijdragen.

Hans van Mil gebruikte zijn bedrijventerrein en hallen om een soort mini bedrijvencomplex te laten ontstaan voor startende ondernemers.
Kortom de exit strategie uit de Corona crisis was volgens Mustafa Amhaouch nu van het grootste belang als motor voor het ondernemen door het MKB en hij zou zijn steentje ook aan bijdragen in de Tweede kamer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.