29 mei 2020

Aandacht voor verenigingen tijdens coronacrisis

Aandacht voor verenigingen tijdens coronacrisis

Vorige week hebben wij namens CDA Peel en Maas schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mogelijkheden voor steun aan verenigingen. Dit in het kader van de coronacrisis. Door deze crisis zijn ook de verenigingen in het hart geraakt. De accommodaties zijn gesloten, er kunnen geen groepen en teams bij elkaar komen en er zijn geen horeca-inkomsten. Daarbij komt er ook nog bij dat veel bedrijven, waarvan het verenigingsleven vaak ook een steuntje in de rug krijgt, door sponsoring, momenteel meer op hun centen letten.

Heel begrijpelijk, want veel ondernemers hebben zelf op dit moment een grote uitdaging om het hoofd boven water te houden. Het CDA heeft op 1 mei jl. een brief van de overheid gelezen, waarin staat dat er diverse regelingen voor sportverengingen in het leven zijn geroepen. We zijn erg benieuwd of de gemeente Peel en Maas deze al heeft opgepakt, actief heeft gecommuniceerd en of de gemeente ook regelingen heeft of creëert voor andere verenigingen en stichtingen, zoals muziekverenigingen, cultuurverenigingen, Jong Nederland, jeugdwerk en scouting.

Verenigingen zijn het cement voor onze samenleving. Voor het CDA is het heel belangrijk dat hier aandacht voor is vanuit de gemeente. Gezien alle actualiteiten rondom de coronacrisis hopen we op een spoedige reactie vanuit het college, zodat duidelijk is wat de gemeente op dit moment kan doen qua ondersteuning.

Roger Gielen en Roel Boots

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.