23 mei 2019

Angela van Roij kijkt terug op één jaar raadslid

Angela van Roij kijkt terug op één jaar raadslid

'Ja', heb ik gezegd tegen een plek op de CDA-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Nog steeds super dat het meteen is gelukt in de raad te komen en zo een nieuwe bijdrage te geven aan de leefbaarheid. Mijn gevoel dat het CDA Peel en Maas er voor alle inwoners van de gemeente is, was doorslaggevend om mee te doen aan de verkiezingen. De balans tussen welvaart en welzijn staat daarnaast voorop bij het CDA Peel en Maas. Dat heb ik zeker gemerkt in mijn eerste jaar. Dat vind ik heel positief en dat geeft mij een goed gevoel.

Vanaf 1985 ben ik exploitant in Panningen, dus ik zit altijd middenin de samenleving van Peel en Maas. Tussentijds ben ik er een paar jaar er uit geweest om te zorgen voor onze vier kinderen. Ook deze levenservaringen komen nu van pas in de gemeenteraad. Eveneens het feit dat ik deelneem aan verschillende besturen die betrokken zijn bij de leefbaarheid in het centrum van Panningen. Denk aan CMP, WCP en KVO. Hierdoor heb ik ook goed inzicht waarom het centrummanagement Panningen of Omroep P&M ondersteuning nodig hebben. Dit zijn slechts twee voorbeelden die het afgelopen jaar in de raadsvergaderingen zijn gekomen.

Een gemeente met een florerend centrum, goede scholing, recreatie, sociale zorg; allemaal elementen die gekoppeld zijn aan de leefbaarheid van onze gemeente. Redenen om hier te willen wonen, komen wonen en te blijven wonen! Krimp en vergrijzing kunnen alleen op die manier worden tegengegaan. Als raadslid blijf ik mij inzetten voor onze samenleving voor heel Peel en Maas.

Angela van Roij, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.