15 februari 2017

Bezoek aan Beringse bedrijven

Op vrijdag 27 januari heeft onze fractie en tweede kamerlid Mustafa Amhaouch een bedrijfsbezoek gebracht aan DHL in Beringe. DHL is een prachtig logistiek bedrijf dat veel geautomatiseerd heeft. Maar ook hier blijven mensen noodzakelijk om de juiste pakketjes, op het juiste moment, op de juiste plek te krijgen. Ook mensen met een beperking en uit de sociale werkvoorziening krijgen hier een kans en werken hard mee. Bij DHL kwam wel duidelijk naar voren dat de flexwet (WZZ) de nodige beperkingen kent en zij graag een verruiming zagen. Deze boodschap neemt Mustafa mee naar Den Haag.

Daarnaast bezochten we Rimas Technology Group. Een mooi lokaal familiebedrijf met klanten op vier continenten. Een combinatie tussen innovatie en vakmanschap van technisch personeel op alle niveaus. Grote toegevoegde waarde in het ontwerpen en maken voor onderdelen in de zonnepanelenindustrie.

Ook werd een bezoek gebracht aan Actus Advies, accountant en advies voor MKB-bedrijven in regio Peel en Maas. Hier hebben we het over de problemen gehad waar MKB-bedrijven tegen aan lopen en ook de arbeidswet werd hier nadrukkelijk besproken. Wij danken deze bedrijven voor hun tijd en de gastvrijheid!

Als gemeenteraadsfractie proberen wij iedere maand één of twee bedrijven, verenigingen of organisaties te bezoeken. Dit is één van onze instrumenten om op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze gemeente. Mocht u interesse hebben om uw bedrijf aan ons te laten zien, of wilt u gewoon eens een praatje maken, laat het dan even weten door een mail te sturen naar [email protected].

Roger Gielen en John Timmermans
gemeenteraadsleden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.