11 maart 2021

Brood op de plank

Brood op de plank

We zitten nog midden in de coronacrisis maar de haven is gelukkig wel al in zicht. Inmiddels hebben meer dan 1,5 miljoen mensen een prik gehad en in het huidige tempo gaat dat aantal snel stijgen. Dat is gelukkig positief nieuws in deze bizarre tijden.

In de afgelopen maanden heb ik weer veel ondernemers uit onze regio gesproken, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en rijschoolhouders. Velen van hen (vaak zzp’ers) zijn tussen wal en schip gevallen. Ik heb me in de Tweede Kamer hard gemaakt voor deze sector zodat deze ondernemers hun zaak spoedig weer konden openen.

Ook de horeca wil, heel begrijpelijk, de terrassen weer kunnen openen nu de lente op komst is. Op initiatief van het CDA is er twee weken geleden een motie aangenomen door de Tweede Kamer om de horeca hier zo snel als mogelijk weer perspectief op te bieden. Met duidelijke richtlijnen en een strakke organisatie zou dat toch mogelijk moeten zijn.

Er is en blijft nog veel te doen. De gevolgen van de coronacrisis zullen we nog lang blijven voelen. Daarom komt het CDA ook met een new deal voor de economie, voor de korte, middellange en lange termijn. Om ondernemers te helpen, om mensen aan een baan te helpen. Daar wil ik de komende kabinetsperiode weer flink mijn schouders onder zetten. We moeten nu doorpakken om voldoende banen te behouden en nieuwe te creëren. Iedereen wil immers graag een fatsoenlijke baan en brood op de plank.

Mustafa Amhaouch, Tweede Kamerlid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.