31 oktober 2018

CDA opinie: Jan Truijenstraat in Meijel en Baarskampstraat in Kessel

Jan Truijenstraat in Meijel en Baarskampstraat in Kessel

Op dinsdag 23 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het verlenen van een krediet van 1,5 miljoen euro voor het aanpassen van de Jan Truijenstraat in Meijel en de Baarskampstraat in Kessel naar duurzaam veilig. Tevens is besloten dat de Kerkstraat in Meijel op termijn ook ingericht zal worden naar duurzaam veilig.

Alle drie de straten stonden concreet benoemd in het verkiezingsprogramma van CDA Peel en Maas. We zijn dan ook verheugd dat allebei de straten snel worden aangepast. De Kerkstraat in Meijel wordt later vernieuwd, tegelijkertijd met de nieuwbouw van de basisschool.

We realiseren ons dat het een fors bedrag is voor twee straten, maar naast dat deze straten moeten voldoen aan de wettelijke eisen, vinden we ook dat al onze kernen in Peel en Maas een mooie entree verdienen. Een veilige en mooie entree is goed voor de leefbaarheid, het toerisme en het aantrekken van nieuwe inwoners voor Peel en Maas. Naast het voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen vinden we het ook belangrijk dat het veiligheidsgevoel van inwoners en aanwonenden wordt meegenomen bij het herinrichten van straten.

John Timmermans, Sandy Janssen en Roel Boots, raadsleden CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.