14 februari 2018

CDA-programma: Samen voor elkaar!

Het CDA is van oudsher een partij met mensen die stevig geworteld zijn in de samenleving. Alle dorpen tellen voor het CDA mee. We weten daarom goed wat er leeft bij de mensen en dat vinden wij belangrijk.

Het CDA hecht veel waarde aan respect hebben voor en solidair zijn met elkaar, gezamenlijke verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en een duurzame samenleving die wij door willen geven aan volgende generaties. De gemeentelijke kernwaarden ‘zelfsturing’, ‘duurzaamheid’ en ‘diversiteit’ hebben wij hoog in het vaandel, evenals het bieden van ruimte voor ontwikkelingen met kwaliteit.

In de afgelopen vier jaar hebben we met vele verenigingen, bedrijven en inwoners gesproken over waar we trots op zijn in Peel en Maas, wat goed gaat, maar ook wat nog beter moet in onze gemeente. Meer dan 130 werkbezoeken en onlangs aparte gesprekken met meer dan 100 inwoners uit alle dorpen van onze gemeente hebben geleid tot ons verkiezingsprogramma met de titel ‘Samen voor elkaar’. Een programma voor en door inwoners van Peel en Maas. Een programma met veel draagvlak onder alle lagen van de bevolking, daar zijn we trots op.

Al deze gesprekken en werkbezoeken hebben ons veel informatie gegeven over hoe mensen in het leven staan en wat mensen direct raakt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot onze politieke koers voor de komende vier jaar. Deze wordt onze inzet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuwsgierig naar wat het CDA wil realiseren voor Peel en Maas en voor uw eigen dorp?
Lees dan de korte of de uitgebreide versie:

Wim Hermans, fractievoorzitter en lijsttrekker CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.