12 maart 2018

CDA: Samen voor elkaar!

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Dat is de visie van CDA Peel en Maas. Ook leefbaarheid maak je samen met inwoners. Eigen verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid van alle elf de dorpen heeft de laatste acht jaar voorop gestaan. Wij vinden dat dit ook zo moet blijven. Zelfsturing waar het kan. De dorpsvisies zijn daarbij leidend voor het CDA. De gemeente moet daarin vooral faciliteren als het past binnen afgesproken kaders en vervolgens afstand houden.

Vrijwilligersorganisaties moeten de ruimte krijgen om eigen initiatieven op te starten. Hierbij moeten zij kunnen vertrouwen op de steun van de gemeente. Verenigingen, vrijwilligers en mantelzorgers zijn het fundament van de leefbaarheid in onze dorpen. Daar zorgen sport en cultuur voor extra binding en verbinding.

De starre houding van de gemeente bij woningbouwplannen moet veranderen. De voet moet van de rem! Geen kramp vanwege het krimpspook! Gewoon de woningvraag van nu een kans geven en oplossen.  Het CDA pleit al jaren voor meer ruimte. We hielden een woonenquête onder jongeren, de fractie organiseerde een woonavond om zelf de woonvraag te onderzoeken. We kregen hier veel reacties van woonspecialisten en burgers met praktische oplossingen. Die mogelijkheden voor betaalbare woningen willen wij snel inzetten om onze jongeren hier te houden, om onze ouderen die dat willen te laten doorstromen en om de vraag naar middenhuur in te vullen.

We willen er samen met u voor zorgen dat iedereen mee kan doen en een plek heeft in Peel en Maas.

Wim Hermans
lijsttrekker CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.