12 februari 2019

Eenzaamheid

Eenzaamheid

De verbinding tussen u en de provincie Limburg. Die rol wil ik graag oppakken. Of het nu gaat over het bouwen van voldoende passende woningen, het ondersteunen van vrijwilligers en van het verenigingsleven of het bieden van goede zorg aan onze ouderen. Dit zijn onderwerpen die ik erg belangrijk vind en waar de provincie een belangrijke rol speelt en moet blijven spelen als het aan mij ligt.

Op het gebied van de strijd tegen eenzaamheid kan er veel door de gemeenschap zelf worden gedaan. Even bij elkaar binnenlopen en naar elkaar omkijken. Ook de verschillende overheden hebben daarin een belangrijke rol. Gemeentelijk gebeuren al heel veel goede zaken. Via de regering gaat er veel extra geld naar verpleeghuiszorg en ook de provincie Limburg kan op haar manier hieraan bijdragen. Denk aan de subsidie aan de KBO’s, het mogelijk maken van het werk van de ouderenadviseurs en het faciliteren van mantelzorgers. Erg belangrijk om voort te zetten. 

Ook verstrekt de provincie vaak een bijdrage aan de gemeenschapshuizen of verenigingsgebouwen. Allemaal plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten en naar elkaar kunnen omzien. Maar ook de vrijwillige maatschappelijke stage van jongeren biedt kansen om eenzaamheid tegen te gaan. Bovendien werken jonge mensen hierdoor aan hun eigen ontwikkeling en kun je jong en oud op een natuurlijke manier aan elkaar koppelen. 

Betrokkenheid en verbinding in de samenleving zijn erg belangrijk. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat we goed voor onze ouderen zorgen, dat hebben zij hun hele leven voor ons gedaan. Daar wil ik graag, ook in de provincie, mijn steentje aan bijdragen.

Marlou Absil, kandidaat Statenlid CDA Limburg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.