14 mei 2019

Ellis Kempeners uit Kessel-Eik kijkt terug op één jaar raadslid

Ellis Kempeners uit Kessel-Eik kijkt terug op één jaar raadslid

Het CDA was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog niet vertegenwoordigd in Kessel-Eik. Nadat ik gevraagd werd om deze functie in te vullen, heb ik weloverwogen nagedacht wat voor mij belangrijk was om mee te nemen in deze functie en of ik paste in de visie van het CDA Peel en Maas. Voor mij betekent in de gemeente Peel en Maas wonen een vanzelfsprekendheid dat zelfsturing binnen de kernen een groot goed is. 

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en leefomgeving. Voor Kessel- Eik, waar zelfsturing en leefbaarheid erg belangrijk zijn, wil ik me daarom inzetten oor de leefbaarheid en ontwikkeling van het dorp. Dat deed ik overigens al via het Dorpsoverleg Kessel-Eik. Nu ook als raadslid. Wonen en de hoogspanningsmasten zijn daarbij onderwerpen die als een rode draad door het dorp lopen, maar ook in de CDA-fractie en inmiddels ook de gemeenteraad wordt dit vaak besproken. En de laatste woorden zijn hierover zeker nog niet gezegd. 

Vrijwilligers zijn onlosmakelijk verbonden aan zelfsturing in de dorpsoverleggen en de werkgroepen voor de projecten die ze samen ontwikkelen. Maar zeker ook alle vrijwilligers in de zorg en de vele verenigingen die heel Peel en Maas rijk is. Die verenigingen met zijn vele vrijwilligers zijn de cement van de samenleving. Dit moeten we koesteren. Dit overwegend heb ik toen besloten dat het CDA Peel en Maas en de functie als raadslid bij mij passen en steeds beter gaan passen. Hier heb ik het afgelopen jaar ook met veel plezier invulling aan gegeven en wil ik me de komende jaren ook voor blijven inzetten. Voor Kessel-Eik en heel Peel en Maas.

Ellis Kempeners, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.