11 september 2019

Even voorstellen: Bas van de Mortel

Even voorstellen: Bas van de Mortel

Op 12 mei 2016 werd in de jongerenrubriek ‘15 vragen aan’ van de HALLO Peel en Maas aan mij de vraag gesteld: wat is jouw droomberoep? Mijn antwoord luidde, nogal ambitieus, als volgt: “Mijn droomberoep zou een baan zijn in de politiek als bijvoorbeeld minister van Buitenlandse Zaken of Financiën”. Een aantal dagen later kreeg ik een mail vanuit het CDA, of ik het leuk vond om een keer aan te schuiven. Ontzettend gaaf en spannend vond ik dat. Ik was destijds veel bezig met debatwedstrijden tussen middelbare scholen en was erg geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Toen ik een tijdje later werd gevraagd of ik fractieondersteuner wilde worden twijfelde ik dan ook niet. Dat ben ik tot op heden en in die hoedanigheid zou ik mij graag willen voorstellen.

Mijn naam is Bas van de Mortel (20), geboren in Helden en woonachtig in Egchel en Tilburg. Ik studeer economie en bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg waar ik mij bezighoud met de vraag hoe keuzes van mensen, bedrijven en organisaties invloed hebben op elkaar en op de maatschappij in zijn geheel. Op donderdagavond kom ik altijd terug voor de fractievergadering van het CDA, waar ik meedenk over de voorstellen die de gemeenteraad behandelt. Daarnaast ondersteun ik de fractie in verschillende administratieve taken.

Door mijn studie te combineren met het ondersteunen van de CDA-fractie kan ik mij op meerdere manieren nog steeds bezighouden met maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd vind ik het erg leuk om nog verbonden te zijn met de gemeente waar ik vandaan kom. Als mij dezelfde vraag zou worden gesteld als in 2016, zou ik waarschijnlijk nog steeds hetzelfde ambitieuze antwoord geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.