04 juni 2020

Geef terrassen de ruimte

Geef terrassen de ruimte

Deze week zijn de coronamaatregelen verder versoepeld en mogen terrassen weer gedeeltelijk open. Voor de horecasector geeft dit de mogelijkheid weer aan het werk te gaan na een lange sluiting. Zowel voor de ondernemers als voor de vele medewerkers is dit goed nieuws.

Door de 1,5 meter afstand te realiseren, kunnen er minder mensen op de terrassen plaats nemen. Meer ruimte voor de terrassen zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Geen gemakkelijke opgave. Het CDA vindt het dan ook belangrijk dat de gemeente samen met horecabedrijven in Peel en Maas de mogelijkheden onderzoekt om terrassen daar waar dat mogelijk is tijdelijk te verruimen in de openbare ruimte, bijvoorbeeld dorpspleinen. Zo kunnen we de horeca een steuntje in de rug geven en onze inwoners kunnen weer gezellig op de terrassen genieten van al het mooie wat Peel en Maas te bieden heeft.

De CDA-fractie heeft het college daarom via schriftelijke vragen opgeroepen daar waar mogelijk medewerking te verlenen aan horecabedrijven die hun terras tijdelijk willen verruimen in de openbare ruimte. Uiteraard rekening houdend en met respect voor de omgeving, omwonenden en de landelijke- en lokale coronarichtlijnen.

Een kleine opgave voor de gemeente, een belangrijk perspectief voor de ondernemers en inwoners in de verschillende dorpen.

John Timmermans, Sandy Janssen, Michel van Lieshout

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.