16 april 2019

Goed nieuws over hoogspanningslijnen Kessel en Kessel-Eik

Goed nieuws over hoogspanningslijnen Kessel en Kessel-Eik

Bij het CDA staat het dossier ‘hoogspanningskabels Kessel en Kessel-Eik’ hoog op de agenda. We hebben dit dossier op de politieke agenda geplaatst door twee keer schriftelijke vragen te stellen en tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 maart jl. mondelinge vragen te stellen tijdens het vragenuurtje.

Aanleiding voor het stellen van de vragen tijdens het vragenuurtje was een brief die het college van b&w en alle fractievoorzitters hadden ontvangen van Dorpsoverleg Kessel en Dorpsoverleg Kessel-Eik. De twee dorpsoverleggen schreven dat zij teleurgesteld zijn over de voortgang en de houding van de gemeente. Ook het CDA kon niets anders dan concluderen dat er de afgelopen tien maanden te weinig voortgang is geboekt. Vergeet namelijk ook niet dat de twee dorpsoverleggen tijdens de kadernota in juni 2018 al hebben ingesproken en hun zorgen hebben gedeeld. Ook toen heeft de CDA-fractie het college opgeroepen deze zorgen serieus op te pakken. Het was namelijk voor iedereen helder dat het traject tussen Kessel en Kessel-Eik op een definitieve lijst voor mogelijke verkabeling staat en door de minister is vastgesteld. Een logische vervolgstap was een haalbaarheidsonderzoek starten via netbeheerder TenneT.

Wij hebben toen duidelijk aangegeven dat het college nog de kans krijgt een haalbaarheidsonderzoek aan te vragen. Mocht het college dat niet doen, dan zouden we zelf het initiatief om via een motie het college opdracht te geven een haalbaarheidsonderzoek aan te vragen.

We zijn dan ook blij te horen dat het college een haalbaarheidsonderzoek heeft aangevraagd. Complimenten! Ook de komende tijd blijft het CDA het proces intensief volgen.

Roel Boots en Ellis Kempeners, raadsleden CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.