04 december 2017

Han Coenen draagt stokje over

CDA gemeenteraadslid Han Coenen uit Baarlo draagt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart het stokje over aan Filipe Duijf (26). Coenen stelt zich niet meer verkiesbaar.

“Na een periode van 20 jaar in de gemeenteraad en daarnaast de nodige jaren in raadscommissies gezeten te hebben vind ik het tijd worden om plaats te maken voor jeugdig talent”, motiveert Coenen zijn keuze. “Bovendien is het raadslidmaatschap steeds moeilijker te combineren met mijn werk bij een internationaal bedrijf.  Ook wil ik samen met mijn vrouw er aan werken om onze paardenpensionstalling naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor zullen we samen aan de lat moeten staan om onze gezamenlijke passie vorm te geven.”

In Filipe heeft het CDA een prima opvolger gevonden. Coenen: "Filipe loopt al een behoorlijke tijd met mij mee in de politiek, in het bijzonder ook in de twee laatste campagnes in Peel en Maas. Daarnaast heeft Filipe de nodige ervaring met politiek opgedaan ook buiten de gemeente. Met alle vertrouwen draag ik het stokje aan hem over."Filipe Duijf was eerder al kandidaat voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 en 2014 en bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015. Hij is algemeen bestuurslid van het landelijke CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Halverwege december wordt bekend welke plek Filipe inneemt op de CDA kandidatenlijst in Peel en Maas. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.