05 april 2021

Interesse in de politiek? Meld je hier aan!

Interesse in de Politiek? 

Ben je door de recente Tweede Kamerverkiezingen geïnteresseerd geraakt in de politiek? Of volg je de politieke  actualiteit in Peel en Maas op de voet? Wil je je in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 verdiepen in wat de gemeenteraad in Peel en Maas doet?  Waar houden de volksvertegenwoordigers zich in Den Haag, Maastricht en Peel en Maas mee bezig?  

Het CDA Peel en Maas organiseert in het voorjaar drie bijeenkomsten, waarbij je kennis kunt maken met zowel de lokale, provinciale als landelijke politiek. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Of voor diegene die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Kortom, ontdek de politiek. 

Door deelname krijg je kennis over het bestuur van  Nederland, Limburg en de gemeente Peel en Maas en word je interactief meegenomen in hoe dit werkt in de praktijk. Dit door de medewerking van Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch, Provinciale Statenlid Marlou Absil, raadsfractievoorzitter John Timmermans en wethouder Rob Wanten. 

Het programma ziet er als volgt uit: 

  • 19 mei: gemeentelijke  politiek, met medewerking van Rob Wanten en John Timmermans 
  • 31 mei: landelijke politiek, met medewerking van Mustafa Amhaouch 
  • 6 juli: provinciale politiek, met medewerking van Marlou Absil 

Alle bijeenkomsten starten om 19.00 uur, afsluiting is om 21.00 uur voorzien. De locatie is nog niet bekend en is afhankelijk van de coronasituatie en -richtlijnen. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 1 mei door een mail te sturen naar: [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.