18 oktober 2019

Kinderraad

Kinderraad
Op 13 november gaat in de gemeente Peel en Maas de kinderraad van start en worden de kinderraadsleden officieel beëdigd. Alle 17 scholen doen mee met de initiatief! 
Van elke school krijgen dus een aantal kinderen een rol in deze raad. Deze groep komt een aantal keer per jaar bij elkaar om samen een voorstel te maken. Dit houdt in dat de kinderen leuke ideeën en oplossingen gaan bedenken. Ook zullen ze samen in discussie gaan om te kijken welk voorstel echt uitgevoerd zal worden. Ter voorbereiding krijgen de kinderen lessen over de politiek van hun eigen leerkracht. Ook komt er op elke school een raadslid langs om een gastles te geven. Vijf van onze CDA-raadsleden zijn dan ook langs een aantal verschillende scholen gegaan. Hierbij hebben we vragen besproken als: wat doet de gemeenteraad? Wat is een wethouder? Wat is een raadsvoorstel? Ook werden er tussendoor veel leuke vragen gesteld door de kinderen zelf. 
Voor ons is het erg belangrijk dat we de politiek kunnen verbinden met de jeugd. Dit is een perfect middel hiervoor. Naderhand hebben wij ook nog even gevraagd in de klas hoeveel kinderen mee zouden willen doen en op die vraag kregen wij gelukkig heel veel handen die omhoog gingen.
Ebie Peeters, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.