16 september 2019

Mijn eerste 6 maanden als raadslid

Mijn eerste 6 maanden als raadslid 

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik met voorkeursstemmen werd gekozen als raadslid. Sinds 6 maanden ben ik dan ook daadwerkelijk gemeenteraadslid in de gemeente Peel en Maas. Nieuw, spannend en leerzaam. Zo zou ik de eerste 6 maanden omschrijven. De mensen, de werkplek en wat wordt er van mij verwacht? En dan de eerste officiële raadsvergadering, waarin ik samen met CDA-collega Roger Gielen een amendement mocht voordragen voor startersleningen. Daarin hebben we benadrukt dat ook jongeren de kans moeten krijgen een woning te kopen. De gehele CDA-fractie ondersteunt mij goed. Het CDA ziet het belang in om ook jongeren bij de politiek te betrekken en hun geluid te horen. Die stem is bij het CDA goed te horen.

Als raadslid krijg ik veel mee wat er in onze gemeente gebeurt. En nog leuker, ik mag er over meepraten en -beslissen. En dat heb ik dus ook veel gedaan de afgelopen 6 maanden. In onze fractie, met raadsleden, burgers, ambtenaren, bedrijfsleven en natuurlijk met jongeren. Van hoe komt een nieuwe school tot stand en welke rol heeft de gemeente hierin tot aan het drugsbeleid in Peel en Maas.

En als we dan gezellig op stap gaan, praat ik wat minder en luister ik vooral graag. Wat vinden jongeren van de politiek? Wat zouden zij anders willen zien binnen onze gemeente? Wat speelt zich af binnen mijn generatie? Iets wat ik mij de komende tijd zal blijven afvragen en vervolgens inbrengen in politieke discussies en afwegingen.

Ebie Peeters, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.