14 mei 2020

Nieuwbouw basisschool Den Doelhof Meijel

Nieuwbouw basisschool Den Doelhof Meijel

Het CDA Peel en Maas heeft op 12 mei ingestemd om geld vrij te maken voor de nieuwbouw en tijdelijke huisvesting van basisschool Den Doelhof in Meijel. Een investering in goede onderwijshuisvesting is een investering in de toekomst van de Meijelse kinderen. 

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van onze basisscholen. Hiervoor krijgen we jaarlijks een bijdrage uit het landelijke gemeentefonds. Het huidige schoolgebouw in Meijel is 42 jaar oud en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Met de nieuwbouw krijgt Meijel een duurzaam en eigentijds schoolgebouw. Het CDA is van mening dat goede onderwijshuisvesting een belangrijke factor is, waarmee leerlingen geïnspireerd en uitgedaagd kunnen worden tot goede leerprestaties. De school is een belangrijke plek waar generaties elkaar ontmoeten en saamhorigheid ontstaat. De nieuwe onderwijshuisvesting heeft alle ingrediënten om dit optimaal te ondersteunen.

We realiseren ons dat er aan de nieuwe huisvesting ook een flink kostenplaatje ten grondslag ligt. Het CDA heeft kritisch naar de cijfers gekeken. Prijzen zijn marktconform en liggen zelfs iets lager dan het normbedrag dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hanteert. Het potje waar we onderwijshuisvesting in onze gemeente uit betalen, de zogenaamde bestemmingsreserve onderwijshuisvesting, blijft voldoende gevuld om blijvend te kunnen investeren in onderwijsvoorzieningen in overige kernen. We nemen dus een weloverwogen besluit. Een compliment voor alle betrokkenen die zich tot nu toe hebben beziggehouden met dit grote en belangrijke project!  

Wij wensen Den Doelhof en Meijel dan ook veel succes bij de uitvoering van de nieuwbouw. 

Sandy Janssen, Vivian Moonen, Lon Caelers
Raadsleden CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.