24 april 2017

Op bezoek bij ‘t Plattelandshoés

Onze fractie en Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan ’t Plattelandshoés in Panningen.

Het Plattelandshoés is gevestigd in de voormalige basisschool Panningen-Noord. ’t Plattelandshoés is een geweldig burgerinitiatief dat zowel palliatieve, respijt- of overbruggingszorg biedt. Ook mensen met een lichtelijke verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek kunnen gebruik maken van de aangeboden zorgvormen. Het hoés voorziet duidelijk in behoefte gezien de volle bezetting tot nu toe en men heel veel positieve reacties krijgt van gasten en families.

Heel uniek is dat de mantelzorger of familie dag en nacht bij de gast in ‘t Plattelandshoés kan verblijven en zo op eigen wijze aandacht en zorg kan verlenen. Hierdoor worden mantelzorgers ontlast van hun zware taak en kunnen - of mogen - zij het afscheidsproces volledig meemaken. Een niet te missen factor binnen ’t Plattelandshoés zijn de vrijwilligers. Deze vrijwilligers - op dit moment 140 personen - zetten zich kosteloos in om dit initiatief draaiende te houden. Uiteraard wordt er in de zorgbehoefte voorzien door professionele krachten.

Wij danken ‘t Plattelandshoés voor hun tijd en de gastvrijheid! Bekijk enkele foto’s van dit bezoek op de Facebookpagina van CDA Peel en Maas.

Als gemeenteraadsfractie bezoeken wij al enkele jaren elke maand één of twee bedrijven, organisaties of verenigingen. Dit is één van onze instrumenten om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de samenleving. Heeft u interesse uw bedrijf, vereniging of organisatie aan ons te laten zien of wilt u gewoon eens een praatje maken? Laat het dan weten door een mail te sturen naar [email protected].

 Roger Gielengemeenteraadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.