11 januari 2017

Respect!

Er is één ding dat iedereen wil: respect. Maar wat is respect eigenlijk? Respect wordt omschreven als ‘een gevoel van bewondering, ontzag of eerbied’. Respect is een verbindende factor en helaas onvoldoende aanwezig in onze samenleving.

Ik behandel één voorbeeld: sport. Respect en sportiviteit zijn allebei nodig voor een optimale sportbeleving. De naam Lesly Hoefnagels zal de meeste mensen weinig zeggen. Tenzij ze bekend zijn met de vechtsport Taekwondo. Lesly is mijn vroegere Taekwondotrainer. Ik heb heel veel respect voor Lesley. Hij is iemand die het verschil weet te maken in iemands leven en heeft dat zeker gedaan in mijn leven. Hij gaf me als 11 jarig jochie aandacht en vertrouwen. En als het nodig was kreeg ik ook op mijn kop!

Lesly was in die tijd meer dan alleen de trainer of wedstrijdcoach. Hij was ook een soort vader of grote broer voor mij. Ik was een jong gastje met een grote passie voor sport. Ik wilde winnen en grenzen verleggen. Hij nam een aantal zorgen en verantwoordelijkheden op zich, waardoor ik die doelen kon bereiken. Het eindresultaat is dat ik in 25 jaar vele Limburgse en Nederlands kampioenschappen heb gewonnen. Inmiddels ben ikzelf ook jarenlang coach geweest en zijn Lesly’s lessen voor mij een grote bron van inspiratie geweest.

Nederland kent natuurlijk vele Lesly’s. Mensen die het verschil weten te maken en een positieve bijdrage leveren aan de vorming en ontwikkeling van jongeren. Kortom, mensen die heel veel respect verdienen. Dat mogen we best wat meer laten zien. Daar worden Nederland nog beter van.

Mustafa Amhaouch
lid Tweede Kamer en kandidaat Tweede Kamerverkiezingen 2017

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.